Szakemberek által javasolt

Az egészséges
gyermekláb
garanciája

 

Miért?
Bejelentkezés

Regisztráció / Elfelejtette a jelszavát?

Kedvezmények és promóciók
Próbálja ki QMED márkáinkat is!

Próbálja ki QMED márkáinkat is!

Kiváló minőségű memória habos párnák, fitnessz labdák, mozgásterápiás termékek

tovább
Irány a webshopba!

Irány a webshopba!

Látogassa meg viszonteladó partnereinket vagy rendeljen otthonából kényelmesen a webshopunk...

tovább

Kérdezd Anyut

Kérdése van a megfelelő gyermek cipő tulajdonságaival kapcsolatban? Szeretné tudni, hogyan fejlődik ki a helyes láb- és testtartás? Lúdtalp torna gyakorlatokkal kapcsolatban lenne kérdése? A cipő melyik része a kéreg, és miért fontos, hogy erős legyen?

 

Válassza ki, a feltenni kívánt kérdésnek megfelelő kategóriát és tegye fel kérdését!

Esetleg tekintse meg, hátha valaki már korábban feltette ezt a kérdést. 

Kérdés küldése
 

Egészségpénztári elszámolhatóság - Érdeklődnék, hogy elszámolható-e egészségpénztáras számlára a cipő, talpbetét?
Lássuk a választ 06.08.2013 14:25

Kedves Anna!

Igen, a MEMO gyermekcipők és a talpbetétek is elszámolhatóak egészségpénztári számlára, ugyan az MKB EP-vel jelenleg még folynak a tárgyalások a témában.

A regisztrációs számokat a következő linkeken találod: memo cipő, talpbetét.

Üdv,

Mamadmin

Hasznos volt ez a kérdés? 3 0

Nem kaptam e-mailen visszaigazolást a rendelésről
Lássuk a választ 22.01.2013 14:30

Ilyen esetekben, kérjük mindenképp lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal és megpróbáljuk orvosolni a problémát.

Hasznos volt ez a kérdés? 0 0

Téli Memo Karat keresése
Lássuk a választ 19.09.2014 17:26

Érdeklődni szeretnék, hogy idén elérhető lesz-e a Memo Karat Winter változata Magyarországon? Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Gabriella

 

Kedves Gabriella!

Sajnos az idén még nem elérhető a MEMO Karat Winter változata Magyarországon. Dolgozunk azon, hogy minél előbb lehessen itthon bundás bélésű MEMO cipő, de sajnos átütő sikerről egyelőre nem tudunk beszámolni. Természetesen amint megálllapodunk a gyártóval a meleg, téli MEMO cipők azonnal elérhetőek lesznek a webshopon és kiskereskedelmi partnereinknél. Addig is, szíves türelmét kérjük a MEMOs anyukáknak!

Üdv,

Mamadmin

Hasznos volt ez a kérdés? 1 0

cipő. hordása
Lássuk a választ 07.01.2015 16:43

Szeretném megtudni, h állandóan hordani kell e a cipőt, lakásban is, erős lúdtalp esetén? Cipő+valgus korrekciós betét.
És kb kennyi idő után látható javulás?
Köszönöm!

 

Kedves Babi!

 Erős lúdtalp esetén a téli időszakban – ilyenkor pl. a játszótéren, udvaron vagy vízparton a füvön, homokon, kavicson való mezítláb járás nem lehetséges – valóban azzal segít a legtöbbet a helyzeten, ha váltócipőként az óvodában/iskolában és otthon is MEMO magas szárú szandált választanak valgus korrekciós betéttel. A lábbeli belső oldalon előrevezetett erős és magas kérge garantálja, hogy a betéten stabilan áll a gyermek lába, tehát az ízület struktúrája terhelés (járás, ugrálás) során tökéletes. Így elkerülhető a további romlás, az ízület tartós deformációja. Javulást – a boka körüli izmok megfelelő megerősödését – kizárólag az intenzív lábtorna garantálja, a MEMO rendszer a lábtorna eredményeinek a megtartásában segít. Ez azt jelenti, hogy a MEMO segítségével a lábtorna során dolgoztatott és rövidült izmok nem nyúlnak vissza a helytelen terhelés következtében, így annak eredménye hamarabb látható.

 Lábtorna gyakorlatokat a youtube video megosztó portálon is talál, illetve a MEMO honlapján is: http://www.memoinfo.hu/ludtalp-ellen-torna . Amennyiben a gyakorlatokat rendszeresen végzik (hetente legalább 4-5-ször 15 perc) már kb 3 hónap elteltével látható lesz a változás. A folyamatos lábtornát addig kell folytatni, amíg a MEMO diagnosztikai talpán a kopás a 2-es zónába kerül: a sarokcsont pozíciója még nem ideális (enyhén befelé dől), de a bokacsont pozíciója megfelelő. Ekkor már lehet ritkítani a lábtornát, alacsony szárú MEMO modellre váltani a szürke szupinációs betéttel és figyelni a nyári időszakban a sok mezítlábas mozgásra, de kizárólag egyenetlen felületen, az otthoni kemény és sima parkettán vagy járólapon való mezítlábas járás kifejezetten káros. 

 

Hasznos volt ez a kérdés? 2 0

Talpbetét használat
Lássuk a választ 12.03.2015 17:10

Szia!

Ma érkezett kislányomnak egy memo cipő, aminek el is kezdtük a használatát. Kb 15 perc viselés után láthatóvá vált a 4-es zóna kopása. Megnéztem, a javaslat szerint valgus korrekciós talpbetétet van szükség. Viszont x láb esetén említ valami plusz talpközép szupinációt, amit nem értek! Ebben kérném a segítségedet, hogy mit jelent ez pontosan!? Egyébként a kislányom eddig szupinált cipőt használt, pl salus. Ezek szerint az nem volt elegendő?
Előre is köszönöm a segítséget!

Kedves Timi!

Mindenképpen azt javasolnánk, hogy egy hétig hordjátok még a MEMO cipőt, mielőtt a diagniosztikai talp segítségével felállítjátok a diagnózist, illetve talpbetétet vesztek. Ennek az az oka, hogy lehetséges, hogy abban a 15 percben amíg kislányod hordta a cipőt, éppen lábujjhegyen volt kedve járni. A MEMO cipő egyik legnagyobb előnye, hogy hosszú távú járásvizsgálatot tesz lehetővé, vagyis megmutatja, hogy 1, max. 2 hét alatt összességében a lányod hogyan használja a lábát (oviban, játék közben, sétáláskor, stb.) és szükség van-e korrekcióra, illetve talpbetétre. Ha 1 hét viselés után is feltűnően csak a 4-es zóna kopik, illetve az kopik a legjobban, akkor nagy valószínűséggel a szupinált cipő hordása önmagában nem elegendő, tornagyakorlatok végzésére is szükség lehet, de a 4-es zóna kopása esetén már érdemes meglátogatni személyesen a kislánnyal egy szakembert, hisz személyre szabott tanácsokat csak ők tudnak adni, a gyermeket megvizsgálva.

A jó hír: a talpközép szupináció a Valgus korrekciós talpbetétünkben már bele van építve :) A szupinációs (szürke) talpbetét csak és kizárólag szupinál, vagyis a sarok belső oldalát emeli csak meg. A Valgus korrekciós (narancs) talpbetét szupinál (sarok belső oldali emelése) + talpközép szupináció is van benne. Ez praktikusan azt jelenti, hogy van a talpbetétben a sarok emelésen kível egy talpközép emelés is. A talpközép emelés egy csepp alakú emelés a lábujjak alatt elterülő gömbölyded részek alatt közvetlenül, a talp szélességének közepén elhelyezve (ez sajnos a termék képeinken a színek miatt nem eléggé kivehető, de ott van).

Üdv,

Mamadmin

Hasznos volt ez a kérdés? 2 0

Cipő használata
Lássuk a választ 17.03.2015 13:00

Szia!

Írtam már neked korábban a 4-es zóna kopása miatt, viszont akkor még nagyon rövid ideje viselte a cipőt, és mar látszik hogy nem ott van a probléma. Viszont most teljesen összezavarodtam, ugyanis kopik az 1-es, 2-es, és 6-os zóna is. Ez hogy lehetséges? Lehet ennek köze ahoz, hogy kislányom néha csoszog? Csatolva nem tudom valahogy elküldeni a cipő talpárol készült képet?
Kôszönöm! Timi

 

Kedves Timi!

Ha kétséged van a diagnosztikai talp eredményeivel kapcsolatban, vagyis azzal, hogy mit mutat a talp és mit kell tenni, akkor a talpak kopásáról készült  képeket küld át a memo@rehabrt.hu e-mail címre és válaszolunk Neked! Esetleg a Facebookon a MemoCipo oldalán  az oldalnak küldött üzenetben is megoszthatod velünk a képet, ott is nagyon szívesen segítünk a probléma azonosításában és a megfelelő korrekciós eljárás ajánlásával.

Üdv,

Mamadmin

Hasznos volt ez a kérdés? 3 0

Bokasüllyedés ,Hrántboltozat süllyedés
Lássuk a választ 16.04.2015 11:51

A kislányom 4 és féléves és az oviban volt gerinc és talp vizsgálat és annak eredménye mindkét talpon Bokasüllyedés ,Hrántboltozat süllyedést állapítottak meg de talp betétet nam igényel és lábtorn javasolt .Érdekelne MEMo cipő használatával ez az elváltozás javítható -e. Köszönettel :Éva

 

Kedves Éva!

A 4 és fél éves korú gyermekeknél valóban sokat segít a boka-, és a lábtorna. De fontos lenne – így, hogy jön a jó idő – hogy a gyermek minél többet legyen mezítláb kint egyenetlen talajon (sokat sétáljon, jöjjön-menjen homokban, kavicsos, füves talajon), mert ekkor a talpat folyamatos inger éri és a boka körüli izmok sokat erősödnek.

Az alábbi linkre kattintva található néhány lábtorna, ami ilyen gyermekeknél javasolt.

https://www.youtube.com/results?q=gyermek+l%C3%A1btorna

 http://www.memoinfo.hu/ludtalp-ellen-torna

A MEMO gyermekcipők segíthetnek a problémán, de ilyen korú gyerekeknél a hosszú távú eredményt a lábtorna biztosítja a leghatékonyabban, melynek egy módja az egyenetlen talajon járás.

A MEMO gyermekcipő is erre a célra lett kifejlesztve, a cipők legfontosabb része a belül puha és a belső oldalon hosszan előrevezetett erős sarokkéreg, amely a gyermek sarokcsontját a megfelelő pozícióban tartja, korrigálva ezzel a sarokcsont és a belboka befele dőlését. A lábbeli a megfelelő járáskép kialakulásában is részt vesz. Továbbá a MEMO cipőbe épített Thomas sarok (egy belső oldali beépített szupinacióval rendelkező sarokkialakítás) fontos szerepet játszik a belboka befele dőlésének a korrigálásában.

Végül, de nem utolsó sorban fontos, hogy a lábbeli diagnosztikai talppal rendelkezik, így a szülő néhány hetes viselet után ellenőrizni tudja gyermeke járásképe milyen és hogyan változik.

Üdvözlettel,

Mamadmin

Hasznos volt ez a kérdés? 3 0

téli cipő
Lássuk a választ 05.10.2015 11:28

Kedves Mamaadmin!

Érdeklődni szeretnék,h idén lesznek-e téli memo cipők?

Köszönettel
gerdad

 

Kedves Gerdad!

Köszönjük érdeklődését!

Már felöltés alatt vannak a Karat téli bélelt kiscipők, mely fiú és lány verzióban is megtalálhatók lesznek. A hét második felében elérhető lesz webshopunkban.

További kérdés esetén szívesen állunk a rendelkezésére. 

Üdvözlettel,

Mamadmin 

Hasznos volt ez a kérdés? 0 0
KÉRDÉS KÜLDÉSE
Kérdés küldése
© 2011 MEMOINFO.PL ALL RIGHTS RESERVED MDH WŁAŚCICIEL MARKI MEMO
Hírlevél