Szakemberek által javasolt

Az egészséges
gyermekláb
garanciája

 

Miért?
Bejelentkezés

Regisztráció / Elfelejtette a jelszavát?

Kedvezmények és promóciók
Próbálja ki QMED márkáinkat is!

Próbálja ki QMED márkáinkat is!

Kiváló minőségű memória habos párnák, fitnessz labdák, mozgásterápiás termékek

tovább
Irány a webshopba!

Irány a webshopba!

Látogassa meg viszonteladó partnereinket vagy rendeljen otthonából kényelmesen a webshopunk...

tovább

Kérdezd Anyut

Kérdése van a megfelelő gyermek cipő tulajdonságaival kapcsolatban? Szeretné tudni, hogyan fejlődik ki a helyes láb- és testtartás? Lúdtalp torna gyakorlatokkal kapcsolatban lenne kérdése? A cipő melyik része a kéreg, és miért fontos, hogy erős legyen?

Válassza ki, a feltenni kívánt kérdésnek megfelelő kategóriát és tegye fel kérdését!

Esetleg tekintse meg, hátha valaki már korábban feltette ezt a kérdést. 

Kérdés küldése
 

Thomas sarok
Lássuk a választ 21.01.2013 11:41

Mi a Thomas sarok? Minden MEMO cipő rendelkezik Thomas sarokkal?

A Thomas sarokkonstrukció két fontos tulajdonsággal rendelkezik, melyekkel a befelé dőlő sarokcsont helyzetét korrigálja:

  • a belső oldalon hosszan előrevezetett,
  • a belülről kifelé keskenyedő sarokmagasság a sarokcsont 3mm-es kifelé döntését biztosítja (szupinál).

Az első lépésekre kifejlesztett Dino modellek kivételével az összes MEMO cipő Thomas sarokkal készül.

Hasznos volt ez a kérdés? 18 6

Meret
Lássuk a választ 10.09.2013 10:53

A memo cipok merete mas? Ugy ertem, hogy pl a szandalja 23 volt, a memo meret tablazaton meg 27 es kell neki...
Nem elunk m.o. -on ezert kell interneten rendelnem.

Kedves Nóra!

A memo cipők általában nagyobbak, mint a Magyarországon kapható többi cipő márka (pl.: Szamos, Supy, Siesta, stb) - tehát ha pl. volt egy 23-as Szamos szandálunk, akkor az a memo cipő 22-ese lesz, de ezt érdemes leellenőrizni a méret táblázatunkon (http://www.memoinfo.hu/cipomeret-valasztas). Az általad leírt méretkülönbség tényleg elég nagynak tűnik, ezért azt javaslom, kérlek győződj meg róla, hogy a méretválasztós lapot A4-es méretben nyomtatjátok ki, és érdemes centiméterben lemérni a baba lábát is. Mindenképp a méretválasztónkat ajánlom a probléma eldöntésére, mert az a memo cipők méretezése alapján készült.

Remélem tudtam segíteni. Ha további kérdéseid vannak, a gyorsabb válasz érdekében kérlek lépj velünk kapcsolatba a memo@rehabrt.hu e-mail címen, vagy a Facebook oldalunkon http://www.facebook.com/memocipo.

Üdv,

Mamadmin

Hasznos volt ez a kérdés? 3 0

Honnan tudjam?
Lássuk a választ 24.03.2014 09:43

Kislányom 10 éves, akrobatikus rock and roll-ra jár. Kötelező sportorvodi vizdgálatok alaklmával ortopédiai rendellenességet nem állapítottak meg. Mivel ez a sport az izületeket nagyon igénybeveszi, megelőzésként elgondolkodtam a memo cipőkö, de nem egyértelmű számomra, hogy milyen szempont szerint válasszak. A memo rendszer működéséhez mellékelt rajz inkább összezavart. Tehát ha nem tudom, hogy milyen korrekcióra van ( és van -e egyaltalán ) szükség akkor ne vásároljak a termékből, mert csak árt?

Kedves Éva!

A memo gyermekcipők a lábdeformitásokat megelőző, prevenciós cipők, vagyis a felépítésük a tudomány mai álláspontja szerint támogatja a gyermekek helyes lábfejlődését. Minden MEMO modell (22-38-as méretig) ugyanazokkal a terméktulajdonságokkal bír, így csak a "hagyományos" vásárlói döntéseket kell meghoznod: milyen színű, méretű legyen, hol vásároljam? A magas szárú modelljeinket (Viktor, Viki, Karat, Helios) az ortopédiai kockázattal rendelkező gyerekeknek szoktuk ajánlani (boka és/vagy sarokcsont dőlés). A MEMO gyermekcipők diagnosztikai talpa (leírás ITT) segít a szülőknek nyomonkövetni gyermekük helyes lábfejlődését, mégpedig úgy, hogy a diagnosztikai talpon a zónákat körülvevő vékony gumicsíkok 1-2 hét cipőhordás után le fog kopni. Ennek, a cipő diagnosztikai talpán látható kopásnak a mértéke és helye alapján tudja a szülő megállapítani, hogy van-e a gyermeknek lábdeformitása, és ha igen, akkor milyen korrekcióra lesz szükség. Ha a gyermeknek nincs lábdeformitása és egészségesen fejlődik a lába, akkor a kopás a diagnosztikai talpon az 1-es zónába kell essen. Ha korrekcióra szorul a gyermek lábtartása, akkor a diagnosztikai talp 2-6-os zónájába esik a kopás és az annak megfelelő korrekciós talpbetétet javasoljuk a gyermeknek. A kérdésedben leírtak alapján a kislányodnak az 1-es zónában fog kopni a diagnosztikai talpa.

Rövid válaszok a kérdéseidre:

  • Milyen szempont szerint válasszak MEMO cipőt? - nincs különleges választási szempont, a hagyományos szempontok alapján, vagyis méret, szín, tetszik/nem tetszik, milyen évszakra
  • Ha nem tudom, hogy milyen korrekcióra van ( és van -e egyaltalán ) szükség akkor ne vásároljak a termékből, mert csak árt? - A MEMO gyermekcipők támogatják a gyermekek lábának egészséges fejlődését. A MEMO gyermekcipők diagnosztikai talpát pont azért találtuk ki, hogy kényelmesen meg tudd állapítani van-e korrekcióra szükség, és ha igen, akkor milyenre. Ha a kislányod MEMO cipője az 1-es zónában fog kopni, akkor nincs korrekcióra szükség. Ha a MEMO cipő nem az 1-es, hanem a 2-6-os zónák egyikében kopik, akkor a zónának megfelelő talpbetétre lesz szüksége, illetve súlyosabb deformáció esetén (4-6-os zóna) ajánlott szakember felkeresére.
Hasznos volt ez a kérdés? 5 0

Donga láb
Lássuk a választ 28.11.2014 09:08

Üdvözlöm! A kérdésem az lenne,hogy gyermekem 1 éves kétoldali dongalábbal született 4 hete korrekciós műtéten esett át. Most nagyon jó a láb tartása és,hogy ne veszítse el a pozícióját megfelelő cipőt vagy szandált keresek a kis lábára.Éjszakára speciális sínt kap de nappal használhatja-e a memo Dino szandit a kiegészítő bézs talpbetéttel? Válaszát előre is köszönöm tisztelettel Tímea.

 

Kedves Tímea!

Köszönjük érdeklődését a MEMO Baby lábbelik iránt! A MEMO Dínó szandál magas, erős sarokkérgével és rugalmas talpával valószínűleg a sorozatgyártott gyermek lábbelik közül a legjobb konstrukció a gyermeke lábára. Azt tanácsoljuk, hogy konzultáljon a műtétet elvégző vagy az utánkövetésért felelős szakorvossal is, hogy ő milyen lábbelit tanácsol. Pronációs bézs színű talpbetétet csak 22-es mérettől gyártunk, de már 21-es lábbelibe bátran behelyezhető. Ha a kisfia lábmérete még ennél kisebb és a kezelőorvos javasolja, hogy a lábbeli talpsíkját befelé döntsék (pronáció), akkor ortopéd cipésszel tud megfelelő sarokéket készíttetni.

 

Hasznos volt ez a kérdés? 0 0

cipőválasztás
Lássuk a választ 13.08.2015 09:04

Tisztelt Címzett!

A Kisfiamnak bokasüllyedése van, bedől a bokacsontja. csak a 3 mm szupinációs talpbetétet tesznek csak az ortópéd ciőbe. Néztem a honlapjukat és a videón lévő cipőt viselte a lábán( sárga szandál), és a Valgus korrecciós talpbetétet is beletettem, így is megkopott a 4-es pont. Most a Monaco szandált választottam, majd aValgus korrekciós betétet is teszek bele. Jó cipőt választottam Neki, vagy nagyobb szárú szandált viselését javasolják.

Várom mielőbbi Válaszukat.

Tisztelettel:
Felföldiné

Tisztelt Felföldiné!

 

Köszönjük érdeklődését a MEMO gyermekcipőkkel és talpbetétekkel kapcsolatban. Bokasüllyedés esetén a MEMO magas szárú modelljei (pl. Viktor, Monaco) és a narancssárga valgus korrekciós betét együttes használata jelent azonnali megoldást. Fontos tudni azonban, hogy a MEMO speciális erős és a belső oldalon hosszan előrevezetett kérge ugyan tökéletesen támasztja a bedőlő bokát oldalról, a valgus korrekciós betét alulról biztosítja a bokacsont ideális helyzetét még dinamikus testmozgás közben is, a cél mégis az, hogy a kisfia lábtartása MEMO nélkül is megfelelő legyen. Ehhez elengedhetetlen a rendszeres lábtorna, amihez ötleteket meríthet a honlapunkon: http://www.memoinfo.hu/ludtalp-ellen-torna illetve videomegosztó portálokon a „gyerek lábtorna” keresőszóra is számos vidám filmet talál. Nyáron emellett az egyenetlen felületeken (pl. kavics, fű, homok) való mezítláb járkálás is hatékony és rendszeres lábtorna lehetőség.

 

Amennyiben a magas szárú szandál és a narancssárga MEMO betét mellett még mindig a 4-es zóna kopik (a 3-as nem!), mindenképpen keressenek fel gyógytornász szakembert. Ez általában a lábfej első részének kóros befelé fordulását vagy túlterhelését jelzi, ami mögött bizonyos izmok és szalagok rövidülése szokott állni, ami személyre szóló gyakorlatsorral hatékonyan korrigálható.

 

 

További kérdés esetén szívesen állunk a rendelkezésére. 

Üdvözlettel,

Mamadmin 

Hasznos volt ez a kérdés? 1 0

Memó szandál használata
Lássuk a választ 17.06.2016 22:40

Tisztelt hölgyem/uram!
Kb. 1 hónapja vásároltunk 6 éves fiamnak Memó szandált, az ortopéd orvos javaslatára, aki lúdtalpat vélelmezett.
Átlagosan napi 2-3 órát hordta az elmúlt 1 hónapban: alaposan megnéztük és kizárólag az 1-es zóna ill. annál is a cipő pereme kopott le.
A weboldalukon található útmutató szerint ez az egészséges járásképnek felel meg. Megnyugodhatunk, hogy még sincs lúdtalpa?
Köszönöm, üdvözlettel:
Gulyás Zsolt

Kedves Zsolt!

 A lúdtalp (belső hosszanti boltozat lesüllyedése) és a bokasüllyedés (belboka erőteljesen befelé dől, a külső és belső bokacsont nincs egymagasságban, ami a sarokcsontot is befelé dönti) nem szükségszerűen jár együtt. A MEMO diagnosztikai talpa bokasüllyedés esetén a 3-as/4-es zónában kopik. Mivel a kisfiánál az 1-es zóna kopott, a láb terhelés eloszlása helyes, ami nagyon jó hír!

 Ha szakorvosnál jártak, ő valószínűleg nem tévedett és ettől függetlenül a hosszanti boltozatot tartó izomköteg lehet, hogy hosszabb a kelleténél, azaz ahhoz a terheléshez képest, amit tartania kellene, túlzottan gyenge. Ez hosszú távon a láb helyes struktúrájának a megbomlását idézheti elő, így mindenképpen érdemes foglalkozni vele. Fokozottan ügyeljenek rá, hogy a jövőben rugalmas talpú lábbelit válasszanak, amiben a láb gördítését semmi nem akadályozza, mert ez a mozdulatsor folyamatosan mozgatja, azaz erősíti ezt az izomcsoportot. Emellett alacsony szárú lábbeli javasolt, ami nem korlátozza a boka mozgástartományát, mert a kérdéses izomcsoport a boka két oldalán ered illetve tapad. Korlátozott mozgás esetén ezek az izomcsoportok nem tudják megfelelően végezni a dolgukat. Kizárólag bokasüllyedés esetén vállaljuk fel a magas szárú lábbeli adta kompromisszumot, ami ugyan korlátozza a boka mozgástartományát, de nem engedni befelé dőlni a belbokát, ami a két rossz közül a nagyobbik. Nyáron még sok trambulinozás, strandon a gumimatracon történő egyensúlyozás (bármilyen instabil felületen a teljes testtömeg megtartása, egyensúlyozása), füvön, homokon, kavicson mezítláb járás dolgoztatja fokozottan ezt az izomcsoportot.

Üdv,

Mamadmin

Hasznos volt ez a kérdés? 1 0
KÉRDÉS KÜLDÉSE
Kérdés küldése
© 2011 MEMOINFO.PL ALL RIGHTS RESERVED MDH WŁAŚCICIEL MARKI MEMO
Hírlevél